20 år som klättrare miniturné november: bild/filmvinsning, föredrag, konsert.

Även om det egentligen är det är över 20 år sedan jag började klättra så var det sommaren -93 som jag slutligen fick gå en klätterkurs i Göteborg. Nu, 20 år senare, är det dags att göra en tillbakablick på åren som gått och fira detta med en unik tillställning:

En helkväll med historier, bilder, film och musik:

I första delen kommer ni att få höra berättelsen, se bilder samt film om hur klätterlivet utvecklats genom åren: de tidiga äventyren, lederna, tävlingarna. 10 år som medlem i svenska landslaget. 13 år som professionell klättrare, fram och motgångar, resor till över 30 länder. Möten med  Johan Luhr, Francois Legrand, Yuji Hirayama, Lynn Hill, Chris Sharma, Dave Graham, Dani Andrada, Jens Larssen och många fler som på olika sätt inspirerade och blev vänner för livet. Över ett halvt livs klättring av världens svåraste leder och i år klättrades dessutom den 1000-e leden av svårighetsgrad 8a-9a.

Paus med mingel.

Andra delen av föreställningen bjuder på konsert med film och bildvisning från resor med klättring på de 6 kontinenterna: Europa, Afrika, Syd och Nordamerika, Asien och Australien (Sverige, Frankrike, Spanien, Marocko, Mali, Sydafrika, Argentina, Chile, Mexico, Kuba, USA, Kanada, Ryssland, Mongoliet, Kina, Japan etc). Till detta kommer en sammansätting av några av Sveriges främsta musiker i bandet Continental Orchestra att spela musik live. Musiken är komponerad unikt för denna tillställning och inspirerad av de olika kontinenterna. Continental Orchestra är:

Christer Bothén: basklarinett, dosso n’goni (jägarharpa från Mali).

Jorge Alcaide: gitarr, cuatro (4 strängad gitarr), triple (dubbelsträngad gitarr), sång.

Calle Af Ekenstam: elektroniskt trumset, samplingar, slagverk.

Stefan Bergman: bas.

Khalid Babou: slagverk, sång.

Said Belhaj: sälgflöjt, guimbri (marockansk basluta), dosso n’goni, fiol, didgeridoo, slagverk, sång.

+lokala gästmusiker.

Alla på plats kommer att delta i en utlotting av prylar, kläder och mat från våra sponsorer samt få med sig ett nummer av tidningen Outside.

Stockholm: 21/11, 19.00: Dieselverkstan/Stora scen (Marcusplatsen 7, vid Klätterverket)
Malmö: 22/11, 19.00: STPLN (Stapelbäddsgatan 3)
Göteborg: 23/11, 19.00: Konserthuset/Stenhammarsalen (Götaplatsen)
Biljettpris: 200:-
Förköp:
Stockholm: www.addnature.com, Klätterverket, Haglöfs Brandstore.
Malmö: www.addnature.com
Göteborg: www.gso.se, Konserthusets biljettkassa.
(Med reservation för ändringar. Fler förköpsställen kan tillkomma)