Margalef-2017

Posted On: december 31, 2014

Klätter tränings resa med Said Belhaj

Margalef, Spanien 8/5-14/5 -2017

Det här riktar sig till dig som vill bli en bättre klättrare, lyfta din klättring till nästa nivå, inspireras och spendera en oförglömlig vecka i ett av världens bästa klätterområden.

racó (2)

Upplägg: Vi möts på Barcelona El Prats flygplats den 8 maj och åker gemensamt till Margalef i minibuss. Vi stannar längs vägen och handlar snacks att ha med till klippan. På plats i Margalef checkar vi in på refugio El Racó De La Finestra där vi bor, äter frukost och middag samt har genomgång varje dag. På dagarna åker vi ut till en eller flera passande sektorer valt efter gruppens preferens. Vi går igenom teknik, taktik och träningsupplägg för både on-sight och red-point klättring. Varje deltagare får personlig analys av sin klättring, coaching och träningstips. Totalt har vi fyra klätterdagar och en vilodag. Den 14 maj avgår transport från Margalef tillbaks till Barcelona El Prats flygplats.
Gruppstorleken är minimum 6 pers, max 8. Vi lägger stor tyngdpunkt så samtligas säkerhet, trygghetskänsla och fokus på varje enskild deltagare.

Margalef ligger i Sierra Del Montsant i regionen Katalonien, Spanien, ca 2 timmar från Barcelona. Här finns 100-tals välbultade leder i gradspannet 4a-9b med tyngdpunkt på leder i graderna 6 till 7. Kort och gott; här finns någonting för alla!

Bergarten är konglomerat vilket är en mycket inspirerande typ av klippa i alla tänkbara lutningar och längder. Klipptypen erbjuder mycket hål, tufor och lister. Det finns sektorer som passar alla väderlekar, även regn. Vädret i maj brukar generellt vara stabilt och ännu inte för varmt.

Förkunskapskrav: Du skall känna dig trygg med att leda samt säkra, klättra minst 6b och ha minst 2 års erfarenhet. Klättring sker på egen risk. OBS: detta är en träningsresa, inte en kurs!

IMG_3485 (2)

Pris: 11.500:-. I priset ingår personlig träning, analys, feedback på din klättring. Transport från och till Barcelona El Prats flygplats, transport till klättringen varje dag under veckan och boende 6 nätter på refugio El Racó De La Finestra (fräscha rum med eget badrum och wifi) med halvpension (frukost och trerätters middag).
Sista anmälningsdag är 6/3-2017.

Om Said: Said Belhaj har klättrat sedan början av 90-talet och som professionell i 15 år. Han är en av världens mest meriterade klättrare med över 1500 leder i grader mellan 8a och 9a+, bl a 8b+ on-sight, 9a+ red-point och 8B boulder. Said har klättrat i över 40 olika länder i hundratals olika områden, har 15 års erfarenhet av klättring i Katalonien och pratar spanska. Han har tävlat i tio år i svenska landslaget (1995-2005) och har vunnit bl a SM i både lead och boulder. Said klättrar och tränar kontinuerligt med bl a Chris Sharma, Dani Andrada, Francois Legrand, Yuji Hirayama, Dave Graham, Lynn Hill, Steve McClure och många andra i världseliten.

IMG_0168 (2)

För mer info kontakta Said Belhaj:
mobil: +4670-2440394
mail: info@said-belhaj.com
www.said-belhaj.com/margalef-2017